Robert Ferrigno: Ima egy bérgyilkosért

Az Amerikai Egyesült Államokban a káosz látszik eluralkodni. Atomtámadás éri New Yorkot és Washingtont, és ezért a cionistákat teszik felelőssé. A cionisták egy szélsőségektől sem mentes, zsidó nemzeti mozgalom képviselői, céljuk a zsidó érdekek védelme. A kaotikus állapotot egy új rendszer hivatott megoldani, ám ennek a rendszernek az alapja az iszlám vallás. A történelemben előfordult már ehhez hasonló szituáció, gondoljunk csak Hitler hatalomra kerülésére.
Osszama bin Laden nemzeti hőssé válik, az ikertornyok jelentése átértelmeződik. Az amerikai elnököt egész életére választják, a tisztségek a halál napjáig szólnak. A hírhedt vallási rendőrség, a Feketeköpenyesek vigyáznak a vallás betartására. Csadorba öltözött nőket vernek meg az utcán, ha nem a vallás szerint viselkednek. Az Állambiztonsági Szolgálat felkutatja, és likvidálja a rendszer ellenségeit. A különböző állami szervezetek szövetkeznek egymással és egymás ellen. Közben afféle diktatórikus rendszer alakul ki. Sokan veszik föl az iszlám vallást, híres színészek, sportolók. Ám még többen zarándokolnak délre, a Bibliaövezetbe. Az Iszlám Köztársaság és a Bibliaövezet között hatalmas polgárháború dúl, ám a minkét felet érintő nagy veszteségek miatt fegyverszünetet kötnek. Az Iszlám Köztársaság területén maradt keresztények a nagyvárosok gettóiba kényszerülnek, nem tölthetnek be magasabb pozíciókat, csak megtűrtek, kiszorítottak. Az Iszlám Köztársaság nem folytatja elődei munkáit, nem fejlesztenek, nem tartják karban a létesítményeket. Ha emiatt leszakad egy híd, a zsidó terrortámadásra hivatkoznak, és az állambiztonságiakat vonják felelősségre.
Ilyen előzményekkel indul el a történet. Rőtszakáll, az Állambiztonsági Szolgálat vezetője felkeresi nevelt fiát, Rakkimot, mert eltűnt Sarah, Rőtszakáll unokahúga. Rakkim leszerelt fedajin árnyékharcos. A fedajonok az Iszlám Köztársaság elit alakulata. Az árnyékharcosok feladata, hogy beépüljön a Bibliaövezetben, és információkat szolgáltasson. Rakkim elkezdi keresni Saraht, szerelmét, aki történelemmel foglalkozik, és talán olyan dologra bukkant, amit nem lett volna szabad megtalálnia. Mindennek tetejébe Rakkim és Sarah nyomába ered egy fedajin bérgyilkos is, aki az Öregnek, egy titokzatos vezetőnek dolgozik. A fedajin bérgyilkosok a fedajinok habja, a legtehetségesebbek közül kerülnek ki. Az egyezmény szerint csak külföldön vethetik be őket.
A regényben jól keverednek az akció és a nyomozós részek. A könyv fokozatosan avat be a környező világ részleteibe. A könyv végén nagyon vártam egy jelenetre, ami meg is történt. De várom a folytatást, ami a Sins of the Assassin, a trilógia második kötete. Imádkozom azért a második bérgyilkosos könyvért!

By hadiösvény

1 Response to “Robert Ferrigno: Ima egy bérgyilkosért”


  1. 1 solymosgyu július 16, 2008 - 12:40 du.

    Ezt a könyvet nem értettuk meg. Nem tudtuk hogy mi a lényege. Rossz könyv.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,081 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: