Elisabetta Vernier: Clipart

David Xander, a Xanders Enterprises fejének makulátlan képe veszélyben forog, amikor egy videóklip rossz kezekbe kerül, amin ő maga is érdekes helyzetekben látható. Személyes testőre, Alexandra hill, aki mellesleg fülig szerelmes főnökébe, kapja a feladatot, hogy mindenáron kerítse elő a kilppet.
Az ember szeme felcsillan, amikor azt látja a borítón, hogy 2004-ben a regény megkapta a legrangosabb olasz sf díjat. De mikor az ember a történet végére ér, azt kérdezi, ha ez volt a legjobb, milyen lehetett a többi?
Ugyanis kapunk egy eléggé sablonos alapsztorit, amiből viszont még bármit ki lehetne hozni. Verniernek nem sikerül. A cyberpunknak titulált világból szinte semmit se ismerünk meg, a szereplők vagy unalmasak vagy teljesen egysíkúak, egy-két kivételtől eltekintve. A fordulatok szinte tejesen kiszámíthatóak, a végét kivéve, de az sem olyan egetrengetően jó.
Ami nagyon idegesítő a könyvben, azok a 2-3 oldalas fejezetek. Számomra zavaró volt, hogy ennyire rövidek, és talán ilyen sablonos fejezetcímeket se túl sokszor láttam még. Olyan érzete van az embernek, mintha az író pár nap alatt kapkodta volna össze az egészet.
A könyvben emelett a talán kisregénynek nevezhető mű mellett még két, ugyanebben a világban játszodó novella olvasható. Ezek meg sem közelítik annak a terjedelmét, mégis sokallta jobbak, kidolgozottabbak, és bármilyen abszurd is, még a környezetet is jobban megismerhetjük ezekből, mint a Clipartból.
Összeségében nagyot csalódtam a könyvben, nem hiszem, hogy ha megjelenik Vernier egy könyve, rohanni fogok érte a boltba…
by Nita

Reklámok

0 Responses to “Elisabetta Vernier: Clipart”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,084 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: