Szergej Lukjanyenko: Éjszakai Őrség

Éjszakai ŐrségFekete és fehér, vad és szelíd, jin és jang, Fénypártiak és Setétek, emberek és Másfélék…
Lukjanyenko 1998-ban kiadott könyvében egy másik Moszkvát ismerhetünk meg. Másfélék: varázslónők és boszorkányok, mágusok és alakváltók folytatják ádáz csatájukat a Fény és a Setét oldalán. Azt, hogy az egyensúly ne boruljon föl köztük, a Megállapodás garantálja.
Főhősünk Anton, az Éjszakai őrség tagja, Fénypárti mágus. Az ővék az éjszaka, a Setéteké a nappal. Anton éppen vámpírvadászaton jár, és megmenti Jegort, a furcsa kisfiút, aki potenciális Másféle. A vámpírlányt viszont nem öli meg, aki továbbra is Jegor nyomában jár…
Tovább bonyolítja a helyzetet még egy nő, akin nagy erejű átok ül, ami óriási tragédiákat képes okozni…
Bevallom, a történet elsőre nem keltette fel a figyelmem, a könyvből készült azonos című film megnézése után viszont kezembe vettem, és alig bírtam letenni. Amellett, hogy a könyv fordulatos, végig leköti a figyelmét, filozófikus eszmefuttatások is találhatóak benne. Anton az örök kételkedő: mi különbözteti meg a Fényt és a Setétet? Vajon a Setét erői feltétlenül gonoszak? És az embereknek mi a szerepe az ők mindennapi harcában?
A Másfélék nem csak a valódi világot látják, ők képesek alámerülni a Homályban. A Homályban lelassul az idő, eltünnek a színek, és láthatóvá válik az aura, és a Másfélék más alakban jelennek meg itt. Attól függően, ki milyen mélyre képes behatolni a homályba, és mennyi Erővel rendelkezik, különböző szintű mágusok vannak. Az Éjszakai őrség és a Nappali őrség vezére is kategórián kívüli mágusnak számít…
Bátran ajánlható a könyv azoknak is, akik nem kedvelik a fantasy műfajt, mivel Lukjanyenko könyve jóval több egy szimpla fantasy-nál. Az Éjszakai őrség egy tetralógia nyitódarabja, magyarul már olvasható a második és harmadik rész (Nappali őrség, Alkonyi őrség), és nemsokára megjelenik az Utolsó őrség is.
by Nita

1 Response to “Szergej Lukjanyenko: Éjszakai Őrség”


  1. 1 besucherke május 19, 2009 - 10:07 de.

    Igen élvezetes. Meg a film is jó lett.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,081 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: