Brandon Hackett: A poszthumán döntés

Hosszú hallgatás után az új magyar írónemzedék egyik jelentős képviselője ezzel a különleges témákat boncolgató regénnyel tért vissza. Visszatekintés a 2007-es év egyik kiemelkedő írására.

„Mi a majom az ember számára?” (Nietzsche)

A XXIII. században tovább nőtt a szakadék a Föld és gyarmatai között. A nemrég lezajlott földi háború után milliók indultak el kriobölcsőkben az új remény, a paradicsominak ígérkező kolóniák felé. Eliot Farkas is valaha a Földről érkezett, most azonban már a Tau társadalmának megbecsült tagja feleségével, Nicole-lal és nevelt lányukkal, Gaurival. A kolóniák nyugodt, technikailag fejlett világok. Ám ebbe az idillbe rondítanak bele a földi menekültek, akiknek a problémája egyre nagyobb súllyal nehezedik a taui vezetésre. És ha ez nem lenne elég, ott vannak a pavonisi poszthumánok, ezek az emberi lényüket mindinkább maguk mögött hagyó „übermensch-ek”, akik különös terveket szövögetnek az egész emberiség ügyével kapcsolatban. Továbbá az is felborítja a helyzetet, hogy kiderül: az egyik menekült egy nagy nevű, ambiciózus politikus, aki a Föld kevés poszthumánjainak egyike.

A politikai és társadalmi síkon elinduló katasztrófa azonban csak még nagyobbá válik, amikor Eliot és Nicole rájön, a titokzatos K-vírus és a rejtélyes Getchen-fák összekapcsolódnak ezekkel az eseményekkel, és sokkal nagyobb dolog kerül mérlegre, mint azt bárki hinné.
A naplószerkezetben elmesélt történet lélegzetelállító utazás egy fantasztikus jövőbe, mely azonban már itt áll a küszöbön, és bármelyik pillanatban ránk törhet. Nem hiába fogadta mind a kritika, mind az olvasóközönség ezt a hiánypótló írást nagy lelkesedéssel, és emelte íróját az őt megillető helyre a köztudatban.

by Acélpatkány

Reklámok

0 Responses to “Brandon Hackett: A poszthumán döntés”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,084 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: