Megjelent a megújult Galaktika Magazin 50. száma!

Galaktika Magazin Hírlevele:

A Galaktika decemberi, 225. száma nem olyan, mint a többi, hanem ünnepi lapszám, hiszen 2004-es újbóli megjelenése óta ez már az ötvenedik. Ennek megfelelően a tartalma sem hétköznapi: csupa díjnyertes szerző írása olvasható benne.
Kezdetnek mindjárt itt van Isaac Asimov hátborzongató kisregénye, melynek első része olvasható a decemberi számban. A “Vérvonal” azt a kérdést boncolgatja, vajon idegenek kísérleti egerei vagyunk-e csupán? Szergej Lukjanyenko novellája, “A döntés” egy csélcsap asztronautáról szól, akit jól megleckéztet az űrhajója. László Zoltán “Csend”-je kívülről jövő veszélyt vizionál, amellyel szemben az ember tehetetlen. Mike Resnick a szerelem örökkévalóságáról morfondírozik “Újrajátszva” című elbeszélésében. Herbert W. Franke “A felfedezőút” című novellájának jövőbeli emberei a víz alatt élnek, és innen indítanak expedíciót, hogy felderítsék az általuk korábban tönkretett szárazföldet. Szélesi Sándor mininovellái az időutazás problematikájával foglalkoznak. A magazin megemlékezik két nemrég elhunyt íróról, Michael Crichtonról és Barrington J. Bayleyről, utóbbitól egy művet is közöl, “Halálhajó” címmel. A havi retró pedig Philip K. Dick egy komor elbeszélése, a “Reggeli szürkületkor”. A központi tudományos anyag a Naprendszer holdjainak turistalátványosságaiból szemez, a filmajánló a “Szikraváros” és az “Amikor megállt a Föld” című új bemutatókat ismerteti, a megújult könyvrovat több friss megjelenést is az olvasók figyelmébe ajánl.
Interjú olvasható továbbá a lapban Jean-Claude Dunyach francia íróval, akinek “Halott Csillagok” című regénye nemrég jelent meg a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatában, és érdekes technikai újdonságok is terítékre kerülnek.

Reklámok

0 Responses to “Megjelent a megújult Galaktika Magazin 50. száma!”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,192 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: