Galaktika Fantasztikus Könyvek

A Galaktika honlapját böngészgetve több érdekes információhoz juthatunk a Galaktika könyveivel kapcsolatban.
A GFK sorozatban idén is jelennek meg magyar írók. Szélesi Sándortól A beavatás szertartása valamikor a tavasz folyamán kerül a könyvesboltok polcaira, László Zoltán Nulla pont munkacímen futó könyve pedig a Metropolis Media felségjelzése alatt nyár végén, illetve ősz elején varható.
Metropolis Media! A Galaktika újjá akarja éleszteni az Ima egy bérgyilkosért-tel elkezdett sorozatot. A kötetek újoncai David Brin-től az Emberek a kemencéből és Elisabeth Moon-tól A sötét sebessége lesznek. Ha jól tudom, a koncepció a nem kimondottan sci-fi témájú művek keményfedeles kiadása. Amit azért nem értek, mert az Agave is megtudta oldani a Buroknál a keményfedelet, és mégis passzol a kötet a sorozatukba. Mert ugye kérdéses, hogy GFK vagy az MM jelzés jelent-e többet egy könyv borítóján? Bár az igaz, hogy Galaktika Fantasztikus Könyveken is csak a gerincen található meg a GFK jel, holott az a címlapon is jól mutatna.
A Galaktika honlapján láthatjuk még, hogy az előkészület stádiumában áll Robert Silverberg-től a Lord Valentine kastélya. A cikk végén található “Bővebben” feliratú link az InterGalaktika egyik bejegyzésére mutat. De akkor miért a honlap, ha a Ning típusú oldalon minden szerepel? Azért is, mert a honlap nem mindig napra kész, és a Galaktika csapatának elég lenne egy oldallal foglalkozni, ami mindent visz.

by hadiosveny

És akkor én is hozzátenném a magamét. Engem is, mint olvasót zavar, hogy a GFK könyvekről nem a Galaktika honlapjáról, hanem a blogukból szerezhetek információkat. Megértem, hogy most nagyon felkapott lett az Intergalaktika, de azért a saját oldalukat sem kéne elhanyagolni.
A magyar scifi megjelenéseknek nagyon örülök, mindkettő általam már régóta várt kötet. Viszont én sem értem, miért kell ezt a Metropolis Media vonalat erőltetni, amikor ott van egy nagy múltú név, a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozata. Szerintem teljesen beleférne, ha azon belül indítanák el a kemény fedeles könyvek kiadását.
Azért remélem, hogy a Galaktikának sikerülni fognak a tervei, és szerintem sokakkal egyetértésben hívnám fel a figyelmüket arra, hogy vágynánk egy igazán korszerű és informatív hivatalos Galaktika honlapra.
by Nita

Reklámok

7 Responses to “Galaktika Fantasztikus Könyvek”


 1. 1 acélpatkány február 1, 2009 - 12:03 du.

  Na, akkor én is belegagyogok 🙂
  Véleményem szerint is simán beférne a két könyv a GFK koncepciójába. Erről bárki meggyőződhet, aki elolvassa az endless kritikáját A sötétség sebességéből ( http://www.endless.hu/?p=494 ). Ha ez nem SF, akkor nem tudom, mi az. Bár ahogy a képeket láttam, nagyon mutatósak a borítók, és keményfedeles változatban még szebben nézhetnek majd ki.
  Az InterGalaktikát meg én se forszíroznám annyira, szerintem előbb a honlapukon legyen fenn minden ilyesmi (sőt, még az Így írtok ti bejegyzései is mehetnének a honlapra, lehet h többen olvasnák), vagy egy olyan koncepció jól jönne, mint az Agavénél a freeblogjukkal kapcsolatban. De nem szólok bele, ők jobban tudják, hogy jó ez.

 2. 2 tetsuo február 6, 2009 - 2:50 du.

  Kívánságotok parancs, a Brin GFK lesz 🙂 De örülnék én is egy korszerű Galaktika honlapnak!!! Egész egyszerűen azért vannak a hírek az intergalaktikára linkelve, mert ott lehet kommentelni, és gondoltam, hogy ennek esetleg örülni fogtok, de hát sosem csinálhat elég jót ez ember:( Ami az Így írtok Ti-t illeti, az intergalaktika látogatottsága négy-ötszöröse a galaktikamagazin.hu-ének. Akkor miről beszélünk?
  Blog lesz nemsokára, de Metropolis (persze Galaktikás tartalmakkal is), külön Galaktikának ott az interglaktikás Galaktika blog.

 3. 3 hadiosveny február 6, 2009 - 9:21 du.

  A Galaktika honlap alján ki van írva: Ez a weboldal a PHP-Nuke Web portál rendszer segítségével jött létre. A PHP-Nuke-ban lehet úgy híreket írni, hogy hozzájuk lehessen szólni, mint például a Solarián, ami szintén PHP-Nuke alapú oldal.

 4. 4 acélpatkány február 8, 2009 - 1:08 du.

  Tetsuo: jóvanna, senki se harapja le a fejeteket. Csak picit értetlenül állunk az egész előtt, én pl. túlságosan is forszírozottnak látom az IG-t, de amit leírtál abban igazad van.

 5. 5 tetsuo február 9, 2009 - 9:38 de.

  Ösvény: ez igaz, de ettől az IG magasab látogatottsága marad, és sajnos az is, hogy nem vagyok programozó 🙂 A Galaktika honlap egyébként nem lesz mindig ilyen, tervezzük a korszerűsítést, hiszen, amint ti is írtátok, nagyon ráfér. Már csak azért se szívesen pakolok rá híreket, mert egyszerűen nem mutat jól.

 6. 6 hadiosveny február 9, 2009 - 5:00 du.

  Oké, értem én! 🙂 De nyilván azért nem látogatják annyian a Galaktika honlapját, mert nincs rajta olyan, meg annyi tartalom. Ha lesz rajta, akkor azt is többen fogják nézegetni. 😉
  A PHP-Nuke-on már nem kell semmit programozni, hogy a hírekhez hozzá lehessen szólni. A portálmotorhoz lehet találni az interneten különböző szkineket, ha gondoljátok. 😉

 7. 7 tetsuo február 9, 2009 - 5:09 du.

  Köszi a javaslatokat! Gondoljuk, csak nincs időnk keresgélni :)És igen, van benne egy kis ördögi kör is, valóban.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

 • 98,192 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: