László Zoltán: Lyukak az égen

László Zoltán Lyukak az égen című novellája a Metagalaktika v9.5-ben jelent meg. A történet két szálon fut, párhuzamosan ismerhetünk meg egy szürke irodai dolgozót és egy világokat elpusztító entitást.
N., az irodai dolgozó pontos nevét nem ismerjük, de nem is fontos, mert sajnos oly sok emberre ráillenek tulajdonságai. N. amolyan tucat ember, azt teszi amit a társadalom elvár tőle. Szokásainak rabja, szekrényében felboríthatatlan rend honol: öltönyei, ingei a napok szerint vannak sorba rendezve. Mindennap jól megszokott napirendje szerint kel föl, és megy munkába. Irodában dolgozik egy fakban, ahol egyedül végzi monoton munkáját. Nem beszél munkatársaival, akik azt sem vennék észre, ha az egyik nap nem menne dolgozni.
N. magányosan él egy olyan szalagházban, melynek bejárati ajtaja egy másik dimenzióba nyilik, és így lakása nem a valós térben foglal helyet. Tehát a helyhiány nem szab gátat a nagyvárosok terjeszkedésének, viszont a vidéki városok teljesen elnéptelenednek.
Egy reggel különös esemény zökkenti ki N.-t unalmas hétköznapjaiból. A divatból vett hatalmas IKEA-s szekrénye mögül fény szűrődik ki, ám a szigorú napirend miatt nincs ideje felkutatni annak forrását. A következő nap korábban kel föl, hogy megvizsgálhassa a jelenség okát. Riadtan veszi tudomásul, hogy valamiféle anomália keletkezett szobája falán, ugyanis a szekrény mögött szivárványszínű folt található.
N. ki is hívja a szerelőt, aki neki szöges ellentéte. Laza megjelenésű: szerszámövébe csimpaszkodik, és közben rágózik. Szabadidejében szép tájakon motorozik. N. irigyli is ezért őt.
A novellából kiderül, hogy mi történik a folttal a falon és a világokat elpusztító entitással. Olvassátok el, és megtudjátok!

by hadiosveny

0 Responses to “László Zoltán: Lyukak az égen”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,081 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: