Richard Morgan: Törött angyalok

Törött angyalokA Sanction IV. világát polgárháború sújtja. A Protektorátus ellen lázadókkal szemben több zsoldos csapatot bevetnek, köztük is a Carrera Ék a legjobb, melynek Takeshi Kovacs is tagja. Kovacs az előző részhez képest – mely óta több évtized telt el – ha lehet még kiégettebb, még kiábrándultabb. Azonban amikor a Sanction fölött keringő kórházban egy katonája az emberiség egyik legnagyobb felfedezésének lehetőségét osztja meg vele, felélednek a régi Küldött ösztönök.
Kovacs egy súlyosan sérült testben, egy koncentrációs táborból kiszabadított régésznő és egy maroknyi zsoldostársaságában és egy feltörekvő Cég támogatásával elindul a háborús zóna kellős közepébe, hogy ott megkaparintsa a marsiak által évezredekkel ezelőtt ottfelejtett térkaput, és a kapu másik oldalán lebegő óriási űrhajót. A feladatot azonban nem csak a harci cselekmények, hanem az árulás, a Cégek farkastörvényei és a legkülönfélébb ultramodern gyilkolóeszközök nehezítik, egy olyan világban, ahol ha lelövik az embert, az ugyan nem jelent halált, de az életet ennek ellenére sem becsülik…
Morgan a Kovacs-trilógia második kötetében új oldalát mutatja meg a Protektorátusnak, ahol az elnyomás és az igazságtalanság csak a megölt ártatlanok számával vetekszik. Quellisták, felkelők, gerillák, kufárok, zsoldosok és tömeggyilkosok világa ez, ahol bármikor, bárhol elszabadulhat a Pokol. A regényben Kovacs nem olyan hidegvérű gyilkológép, mint a Valós halálban, de ha kell, itt is szemrebbenés nélkül bárkinek elpárologtatja a tudattokját. Főleg ha az az életére tör… Aki szereti az elgondolkodtató háborús sztorikat és az akciódús cselekményt, annak ez a könyv remek olvasmány lesz, a letehetetlen regények egyike.
by Acélpatkány

0 Responses to “Richard Morgan: Törött angyalok”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,081 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: