Szélesi Sándor: A beavatás szertartása

A beavatás szertartásaAz Endemi mindössze húszezer fényévnyire fekszik a földtől. Egy kutató, David Whist a fiával él ezen a különleges bolygón már 12 éve. Teljesen hozzászoktak az ottani élethez, és hogy kettejüké az egész bolygó. Ám ekkor a férfi hírt kap, hogy érkezik egy hajó 14 ezer telepessel a fedélzetén…
Nagyon jó az alaptörténete a könyvnek, megvan miden benne, ami egy jó sci-fi-hez kell. Sajnos mégsem igazán az bontakozik ki, amit én vártam volna.
David és fia, Justin érthető, hogy nagyon szeretik egymást, és ragaszkodnak egymáshoz, de úgy érzem, hogy ezt nem kellett volna kismilliószor az orrom alá dörgölni. A kormányzó személye is túlzás számomra, annyira tipikus, hogy az már zavaró. A többi karakter sem lett számomra túl szimpatikus.
Ami mindenképp pozitívum a regényben, az az Endemi élővilágának leírása. A különböző növények, állatok, az őslakos goruk leírása igazán remekre sikerültek. Amikor David az állatokkal vagy a növényekkel foglalkozik, azok a legkellemesebb részek.
Maga a történet viszont a telepesek megérkezésétől nem tudott lekötni: olvastam, olvastam, talán egy nagyon kicsit még érdekelt a szereplők sorsa, de nem rágtam le a tíz körmömet.
Ami viszont leginkább feldühített a könyvben, az a befejezés: az egész olyan kurtán-furcsán lett megoldva, számomra nagyon idegen befejezés volt az addigiakhoz képest. Talán ha a könyv nem így zárul, kicsit más érzéssel tettem volna le. Nem azt mondom, hogy miden történetnek pozitív véggel kell lezárulnia, de ez a befejezés számomra nem teljesíti ki a regényt.
by Nita

0 Responses to “Szélesi Sándor: A beavatás szertartása”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,081 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: