Jeff Noon: Vurt

VurtNita tollat tesz a szájába…
Firka éli a jövőbeli fiatalok átlagos életét: a haverjaival lóg, nem dolgozik, tollazik.. Ugyanis ebben a világban a drogot a tollak jelentik, melyekkel a Vurtba lehet eljutni. Az erotikus élvezetek színe a rózsaszín, a veszélyes és illegális “álmoké” a fekete, a sárgát pedig csak akkor vedd be, ha nem félsz a haláltól. Mert a Vurtban lehet katapultálni, kivéve, ha sárga tollat veszel be…
Firka pedig pont egy ilyen sárga tollban vesztette el Desdemonát, szerelmét és egyben húgát. Mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik..
Noon cyberpunk világa velejétől romlott. Mindenféle lények népesítik be, robotok, árnylények, a Vurtból átjött mindenféle szerzetek. Persze ezek keveredése ekkor már természetes, a “keverékek” jelszava az, hogy “Tisztán minden szarabb”. Az író nemcsak hogy tökéletesen rajzolja meg ezt a világot, hanem emellett még olyan nyelvjátékokat, új szavakat vet be, amelyek zsenialitása előtt le kell borulni. Itt jegyezném meg, hogy elismerésem a fordítónak, Pék Zoltánnak, nem lehetett kis munka ezt a regényt lefordítani.
Ha azt hitted, hogy az 1984 világánál nem jöhet rosszabb, merülj el a Vurtban. De ahogy JátszMacska, a Vurtot egyik legjobban ismerő szereplő is mindig mondja: “Legyetek óvatosak. Nagyon-nagyon óvatosak”.

0 Responses to “Jeff Noon: Vurt”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 99 287 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika

%d blogger ezt szereti: