Raana Raas: Csodaidők: Az ogfák vöröse

CsodaidőkA Csodaidők története egy olyan távoli jövőben játszódik, ahol az emberiség meghódította a környező bolygókat, és a regény eseményei közül egy sem játszódik a Földön. A bolygók egy része a Csillagunió része, amelyet mindenki csak CSU-nak hív.
A történet három szereplő sorsát követi nyomon: Giin-ét, aki az Oderut-17 nevű bolygó legfőbb vezetője, a safir; Judy-ét, aki egy árvaházban nevelkedő különleges kislány; és Yaan-ét, aki a Raas család elsőszülöttje, ezáltal a leendő családfő és vállalatvezető. Mind Giin, mind Yaan a kaveni rendszer szülötte, melyben a nagycsaládok játsszák a fő szerepet. Ebben több generáció is együtt él, és a családot a családi tanács, élén a családfővel “irányítja”. A Kaven elsősorban a hagyományokra épül. Ezzel szemben áll a külsősök világa , melyben az emberek a mai földi életnek nagyjából megfelelő életet élnek. Emellett vannak még a kiszakadtak, akik nem bírták tovább a kaveni életet, és elhagyták családjukat, amely ekkor kitörli az illető nevét a családfáról, és ha vissza is akarna térni, a család nem fogadja vissza.
Giin az, aki legfőbb céljának tartja ezt a gyakorlatot eltörölni, hogy a kiszakadtak visszatérhessenek családjukhoz. Eközben Yaan egyre jobban szenved apja nyomása alatt, Judy pedig külsősként próbálja a kaveni viszonyokat megérteni…
Egy igazán nagyszabású családi regény bontakozik ki előttünk, ami nagyon könnyen magába szippantja az embert. Emellett fontos szerepet játszik még a a politika, mely áthatja az egész történetet, jelentősen formálja szereplőink sorsának alakulását.
Engem megragadott a történet, a szereplők, maga az egész kitalált világ. Főleg Judy története fogott meg, aki próbál mindenhol beilleszkedni, de valahogy sehova sem illik, amíg meg nem találja azt a közeget, ahol igazán otthon érezheti magát.
Szereplőink élete tragédiákkal, szomorúsággal teli, de azért az öröm apró pillanatai is megjelennek. Mindemellett pedig háború készülődik, talán az eddigi legnagyobb…
Raana Raas összesen négy kötetesre tervezi regényfolyamát. A második és harmadik rész már kapható, a negyedik rész pedig várhatóan tavasszal jelenik meg.

Reklámok

0 Responses to “Raana Raas: Csodaidők: Az ogfák vöröse”  1. Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 98,084 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika
Reklámok

%d blogger ezt kedveli: