John Wyndham: Szemünk fényei

A Szemünk fényei olvasásának nagy reményekkel indultam neki. Érdekesnek tűnt a történet, és a könyv trailere is nagyon megfogott. Szerencsére nem kellett csalódnom.
Az amerikai Midwichben furcsa dolog történik: 24 óra “kiesik” a város életéből. Aki belép a város körzetébe, elveszti az eszméletét. Mikor a hatás elmúlik, a falu lakói már kezdenének megnyugodni, de nyugtalanító események veszik kezdetüket…
A könyvnek elsősorban a hangneme fogott meg. Van benne valami régies, valami nosztalgikus, ami engem rögtön magába szippantott. Élvezet volt a könyv világába belemerülni, a falu lakóit egyre jobban megismerni. Wyndham arra keresi a választ, mi történik akkor, ha olyan dolgok kezdenek el történni körülöttünk, amelyet a józan ész képtelen felfogni? Vajon hogyan reagálunk arra, hogy a lehetetlen lehetségesség válik?
Természetesen a falunak ahány lakója van, annyiképpen értelmezik és próbálják elfogadni (vagy nem elfogadni) az eseményeket. Mindig érdekes egy ilyen kis falu életébe belelesni, főleg, ha szereplőkkel valami tényleg egyedülálló dolog történik.
Figyelmeztetek mindenkit, hogy ez nem egy pörgős könyv: az események finoman, lassabban bontakoznak ki, azért, hogy legyen időnk az eseményeken elgondolkodni. Lehet, hogy ezt néhányan unalmasnak találják, de én felettébb érdekfeszítőnek találtam az a rengeteg kérdést, ami a regény folyamán felvetődik.
Tehát a könyvet elsősorban azoknak ajánlom, akik képesek egy kicsit az események mögé látni, és akik szeretnek egy kicsit elgondolkodni. A többiek meg azért tegyenek vele egy próbát, hátha őket is elragadja a történet.

0 Responses to “John Wyndham: Szemünk fényei”  1. Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
Twitter

RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 99 287 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika

%d blogger ezt szereti: