Keith R. A. DeCandido: Nova

NovaA Szukits kiadónál megjelent StarCraft: Ghost könyv Keith R. A. DeCandido tollából származik, és a Nova címet viseli.
A StarCraft: Ghost a már klasszikusnak számító StarCraft világában játszódó lövöldözős akciójáték, amit ugyancsak a Blizzard csapata tudhat magáénak. Ennek a játéknak az előtörténetét tartalmazza Keith R. A. DeCandido regénye. A játék és a könyv tervezésekor szóba került Sarah Kerrigan, a híres-hírhedt ghost neve is, ám az ő esetében így már előre tudnánk az események végkimenetelét, szóval ezt az ötletet végül elvetették. Így hát úgy döntöttek a fejlesztők, hogy egy új szereplőt hoznak be a képbe, ő lett November Annabella Terra, azaz Nova.
Nova a Konföderációt irányító egyik Régi Család tizenöt éves gyermeke, akiről szülei titkolják telepata és telekin képességeit. Ám nem sokkal Nova tizenötödik születésnapja után egy lázadó csoport lemészárolja a kislány családját, és ő is csak különleges képességeinek köszönhetően marad életben. A fiatal lány a Tarsonis alvilágába, a Csatornába kerül, ahol egy Fagin nevezetű maffiafőnököt kényszerül szolgálni. Mindeközben a Ghost Akadémia egyik ügynöke, Malcolm Kelerchian Nova nyomába ered, hogy beszervezze őt is a Szellem-programba.
“A regény a Starcraft: Ghost című játék eseményeit megelőző három évben játszódik, a Jeff Grub által írt Starcraft: Tűzkeresztség című regénnyel nagyjából egy időben.” (Az író jegyzete)
A mű olvasása közben megismerkedhetünk a Starcraft univerzumának apróbb részleteivel is, bepillantást nyerhetünk a Konföderáció akadozó működésébe, és a Csatorna nyomorúságos életébe. Láthatjuk az Arcturus Mengs által irányított Terra Domíniumhoz vezető kikövezett utat. A regényben a zergek illetve protossok ezúttal háttérbe szorulnak, és az emberiségé a főszerep, de így is egy izgalmas, eseménydús könyvet vehetünk a kezünkbe. Azoknak is ajánlom a kötetet, akik esetleg még nem érzik annyira otthon magukat a stratégiai játék elképzelt, és megalkotott világában.

by hadiosveny

3 Hozzászólások to “Keith R. A. DeCandido: Nova”


  1. 1 Dirky február 3, 2009 - 12:56 du.

    Kissé félrevezető az infó, mert SC:Ghost játék nincsen, illetve a dolgok jelenlegi állása szerint a belátható jövőben nem is lesz.

    A könyv eléggé ‘game literature’ tucattermék, de a SC rajongók kicsit bepillanthatnak a WH40K-utánérzésű terran társadalomba.

  2. 2 hadiosveny február 3, 2009 - 5:02 du.

    Oké! Köszi az infót! Valóban nem tudtam, hogy még nem jelent meg a StarCraft: Ghost, azt hittem Xbox-ra azért kijött, mert láttam képeket a játékból. De játékok terén nem vagyok otthon, ezért nem is tudom, mennyire hasonlít a Warhammer 40K világára a bemutatott társadalom.

    Cáfolhatatlanul “game literature”, és tucattermék, mint minden más B kategóriás akció sci-fi. Aki tudatosan vesz egy ilyen könyvet a kezébe, az vállalja ezt a stílust. Hogy ez a regény éppen StarCraft témájú? Elfér az Alien, Predator, és Terminátor sorozatok mellett, hogy csak párat említsek.

  3. 3 yoman június 29, 2011 - 1:47 du.

    A probléma csak az, hogy sehol sem kapható már a könyv. A kiadó új honlapján meg az újdonságokon kívül semmit nem lehet találni… 😦


Hozzászólás




RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 100 672 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika