Philip K. Dick: A halál útvesztője

A halál útvesztőjePhilip K. Dick az össze kellékét használja, épp csak rendőr nincs a történetben.
Tizennégy embert rendelnek egy lakatlan, sivár bolygóra. Az univerzum különböző pontjáról érkezett férfiakban és asszonyokban látszólag nincs semmi közös. Van köztük feltaláló, orvos, közgazdász, tengerbiológus, pszichológus, és még más foglalkozású is. Nekik kéne együtt dolgozniuk ezen a Delmak-0 nevű bolygón. Ám egyvalamiben mégis hasonlítanak egymásra. Mindegyikük a maga kis világában él, és mindegyiküknek megvan a maga dilifleknije. Van itt gyógyszerfüggő, alkoholista, túlbuzgóan vallásos, és sorolhatnám még, ki mindenki. Szakterületükön még soha nem értek el eredményeket, például a feltaláló még nem talált föl soha semmit.
A feladatukat tartalmazó mágnesszalag tönkremegy, és elkezdődnek a rejtélyes gyilkosságok.
A cím alapján arra következtettem, hogy egy épület belsejében játszódik a regény. De nem, egy bizonyos Épület más szerepet kap. A cím onnan jön, hogy a szereplők olyanok, mint a kísérleti patkányok egy labirintusba zárva a halállal.
A mű végkifejletét szerintem senki sem találja ki. Egy pillanatra átsuhant az agyamon a gondolat, hogy lehet, hogy talán… De el is vetettem ezt a gondolatot, hogy ááá, úgyse. A végén én komolyan sajnáltam a szereplőket. Aki még nem tette, az olvassa gyorsan el!

by hadiosveny

1 Válasz to “Philip K. Dick: A halál útvesztője”



  1. 1 javori » Blog Archive » Philip K. Dick: A halál útvesztője június 29, 2011 - 1:20 du. szerzője Visszakövetés

Hozzászólás




RSS

rss

Add to Google

Szavazás

PageRank modul

Google Pagerank, SEO tools

Blog Stats

  • 100 672 hits

StatCounter

ingyenes webstatisztika